Architectenbureau Prent

Tasmanstraat, Den Haag

Tasmanstraat, Den HaagProjectnaam: Tasmanstraat, Den Haag

Opgave: renovatie bovenhuis

Opdrachtgever: particulier

Bestemming: woning



Het bovenhuis met 3 woonlagen maakt deel uit van een gebouw uit het einde van de 19e eeuw. De opdracht was om zo veel mogelijk licht en ruimte in de woning te scheppen met de mogelijkheid om logees te kunnen ontvangen waarbij ieder zijn eigen sanitaire voorzieningen krijgt.

De oude indeling van het appartement is compleet omgegooid en zo open mogelijk gehouden, maar wel met in het achterhoofd de mogelijkheid dat toekomstige bewoners die extra kamers nodig hebben deze eenvoudig kunnen realiseren. De indeling van de volledig open zolder met open badkamer is zodanig, dat wanden geplaatst kunnen worden waardoor een voor- en achterkamer en aparte badkamer ontstaan die worden ontsloten door een centrale gang.

De nieuwe trap naar de zolder is vrij van de muur geplaatst waardoor daglicht langs de muur tot diep in het ondergelegen trappenhuis valt.

Tasmanstraat na verbouwTasmanstraat na verbouwTasmanstraat na verbouwTasmanstraat na verbouwTasmanstraat na verbouwTasmanstraat na verbouwTasmanstraat na verbouwTasmanstraat na verbouwTasmanstraat na verbouwTasmanstraat na verbouw