Architectenbureau Prent

Markslagweg, Buurse

Jachthuis bijna gereedProjectnaam: Erve Het Markslag, Buurse

Opgave: restauratie jachthuis en bakspieker

Opdrachtgever: Vereniging Natuurmonumenten

Bestemming: natuurlogies

Restauratie / reconstructie van een jachthuis en bakspieker naast de boerderij op Erve Het Markslag te Buurse.

Het jachthuis van 1906 was er in de loop der tijd door verschillende verbouwingen, waarbij aanbouwen en grote dakkapellen zijn toegevoegd, niet fraaier op geworden. Toen het pand na een langere periode van leegstand een  herbestemming moest krijgen, is ervoor gekozen om het pand weer naar de oorspronkelijke toestand te restaureren / reconstrueren. De latere bijkeuken is daarbij echter deels gehandhaafd en voorzien van een nieuwe entreepartij, aangezien het huis van oorsprong geen ingang had en enkel vanuit de boerderij toegankelijk was.

De ernaast gelegen bakspieker was voor aanvang van de werkzaamheden niet meer dan een vervallen schuur met duivenhokken op de zolder.

Beide panden zijn momenteel gerestaureerd en voldoen daarbij geheel aan de eisen van deze tijd. De panden staan op een geweldige plek met een prachtig, wijds uitzicht en doen nu dienst als logiesgebouwen van de vereniging Natuurmonumenten (zie www.natuurlogies.nl).

Jachthuis voor restauratieJachthuis voor restauratieBakspieker voor restauratieBakspieker voor restauratieHistorische afbeelding van ca. 1910Jachthuis tijdens de restauratieBakspieker tijdens de restauratieJachthuis bijna gereedJachthuis bijna gereedJachthuis bijna gereedBakspieker bijna gereed

 

 

 

Interieur jachthuis gereedInterieur jachthuis gereedInterieur jachthuis gereedInterieur jachthuis gereedInterieur bakspieker gereedInterieur bakspieker gereedInterieur bakspieker gereed