Architectenbureau Prent

Bakkerstraat, Arnhem

ExterieurProjectnaam: Bakkerstraat 18, Arnhem

Opgave: bouwhistorische verkenning

Opdrachtgever: particulier

Bestemming: winkel

 

Voor een geplande verbouwing van een juwelierswinkel tot een algemene verhuurbare winkelunit in het historische centrum van Arnhem is een historische verkenning uitgevoerd in de winkelruimte van het casco. Het onderzoek richt zich op de oorspronkelijke ruimtelijke structuur en de winkelpui van het uit 1895 daterende pand.

In de kruipruimten boven de huidige plafonds van de winkelruimte blijkt de oorspronkelijke ruimtelijke structuur nog geheel aanwezig te zijn met veel van de daarbij behorende plafond- en wandafwerkingen. Met de aanwezige onderdelen en oud fotomateriaal kan de pui nog gereconstrueerd worden.

Het verbouwingsplan voor de juwelierswinkel wil de aangetroffen structuur van voor- en achterhuis gescheiden door een lichthof laten beleven in de algemene winkelunit en biedt voldoende mogelijkheden om deze structuur te versterken.

ExterieurArchieftekening uit 1894