Architectenbureau Prent

Huize 't Joppe, Joppe

Huize 't JoppeProjectnaam: Huize 't Joppe, Joppe

Opgave: instandhoudingsplan

Opdrachtgever: particulier

Bestemming: woonhuis

Huis 't Joppe is een in rode baksteen opgetrokken onderkelderd gebouw, bestaande uit een terugliggend centraal gelegen paviljoen, dat door twee vooruitspringende paviljoens wordt geflankeerd. De terugliggende risalerende middenpartij in de voorgevel is geheel uit zandsteen opgetrokken. Deze pronkrisaliet wordt bekroond door een kuifstuk met alliantiewapens.

 Het landhuis is in 1739-42 ingrijpend gerestaureerd en aangepast. De bouwtijd van het oorspronkelijke bouwwerk is onbekend. In 1853 werd het rechter hoekpaviljoen verlengd en is vermoedelijk ook de koepelkamer aangebouwd. In 1965-67 is de laatste restauratie uitgevoerd. 

Huize 't Joppe