Architectenbureau Prent

De Schoppe, Winterswijk

De Schoppe voor de herbestemmingProjectnaam: De Schoppe, Winterswijk

Opgave: restauratie en herbestemming

Opdrachtgever: particulier

Bestemming: erfgoedlogies

Op het scholtengoed ‘Het Vriezenhuis’ in het buitengebied van Winterswijk staat een 3-kapschuur uit 1876, ‘de Schoppe’ genaamd.

De herbestemming van De Schoppe maakt onderdeel uit van een groter plan om tot duurzame exploitatie te komen ten behoeve van het behoud van Het Vriezenhuis als geheel. Er is voor De Schoppe gekozen voor logies in het kader van Culture & Castles. Het hoofdhuis van het scholtengoed is al in gebruik als logies.

De gemeente hecht aan het behoud van het cultuurhistorisch fenomeen ‘Scholtengoederen’. De betrokkenheid van de eigenaren en de (decentrale) overheden moet leiden tot behoud door ontwikkeling. Een werkgroep met o.a. de eigenaren en vertegenwoordigers van de gemeente en de provincie, hebben zich de afgelopen jaren ingezet om tot een nieuwe functie te komen.

Interieur Schoppe voor de herbestemmingDetail van de kapOntwerptekening doorsnedesOntwerptekening plattegrondenExterieur Schoppe na herbestemmingExterieur Schoppe na herbestemmingInterieur Schoppe na herbestemmingInterieur Schoppe na herbestemming1Interieur Schoppe na herbestemmingInterieur Schoppe na herbestemmingInterieur Schoppe na herbestemmingExterieur Schoppe na herbestemming

Normal 0 21 false false false NL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Projectnaam: De Schoppe, Winterswijk

Opgave: restauratie en herbestemming

Opdrachtgever: particulier

Bestemming: erfgoedlogies