Architectenbureau Prent

Santhorst, Wassenaar

 Santhorst na herbestemmingProjectnaam: Santhorst, Wassenaar

Opgave: herbestemming

Opdrachtgever: particulier

Bestemming: bewoning

In  Wassenaar ligt het boerderijcomplex Santhorst uit 1881, bestaande uit een langhuisboerderij, een wagenschuur, hooihuis en mestsilo. De situering van de boerderij en erf (met de moestuin boomgaard aan de achterzijde) temidden van de omringende weilanden is authentiek.

De geschiedenis van de boerderij is sterk verbonden met het kasteel Duivenvoorde. Voorheen behoorde de boerderij tot het verdwenen kasteel Santhorst, vandaar de naam.

Tot voor kort had het complex nog een agrarische functie. Het vertrek van de boer maakte een herbestemming van het complex en de gebouwen mogelijk. De wens van de nieuwe eigenaren om de boerderij te gaan bewonen, is gerealiseerd.

Het erf na herbestemmingExterieurInterieurInterieurInterieurInterieurInterieur