Architectenbureau Prent

Koolwijkseweg, Stolwijk

De schuur na herbestemmingProjectnaam: Koolwijkseweg, Stolwijk

Opgave: restauratie en herbestemming

Opdrachtgever: particulier

Bestemming: atelier

In het buitengebied van de gemeente Vlist (bij Gouda) bevindt zich een historisch van oorsprong agrarisch complex. Onderdeel van de opstallen op het erf is een schuur met varkenshokken, schapenhok, hooizolder en garage. Tot 2003 was de sterk vervallen schuur gedegradeerd tot overvolle opslag voor hout, oude gereedschappen en allerlei vergeten spullen. De zoldervloer was door het verval niet meer beloopbaar.

De opgave was om van de schuur een atelier met bibliotheek te maken. Er moest ruimte komen om te kunnen overleggen met grote groepen mensen. Ook was er de wens om vanuit de schuur met vrienden en familie bij mooi weer van de tuin te kunnen genieten.

De schuur is volledig vernieuwd.

De schuur na herbestemmingDe schuur na herbestemmingInterieur van de schuur na herbestemming5Interieur van de schuur na herbestemmingInterieur van de schuur na herbestemmingInterieur van de schuur na herbestemmingInterieur van de schuur na herbestemmingInterieur van de schuur na herbestemming