Architectenbureau Prent

Boerderij het Stokkeler, Almelo

Het interieur na herbestemming

Projectnaam: Erve het Stokkeler, Almelo

Opgave: herbestemming en restauratie van de boerderij

Opdrachtgever: particulier

Bestemming: woning

 

In het buitengebied van Almelo langs de Weezebeek bevindt zich het boerenerf ‘Erve het Stokkeler’. De boerderij is gebouwd in 1918 en bestaat uit een Voorhuis, Deel en bijgebouwen.

Uitgangspunt voor het ontwerp was het behouden en versterken van de karakteristieken van de boerderij uit 1918. Het onderscheid tussen oorspronkelijke woon- en stalfunctie behouden en waar mogelijk in de grootte van de ruimtes terug kunnen vinden.

Gevels die in de jaren ‘70 zijn aangetast zijn vervangen door zinken ‘doosjes’ die de toegang tot de woning markeren.

De boerderij voor herbestemmingDe boerderij voor herbestemmingInterieur na de herbestemmingInterieur na de herbestemmingInterieur na de herbestemmingInterieur na de herbestemmingInterieur na de herbestemmingInterieur na de herbestemming